Kineski istorijski spektakl najgledaniji

novosti

30.01.2023.

Kineski istorijski spektakl najgledaniji

Prethodne nedelje najgledaniji film u Kini bio je istorijski triler Man jiang hong, koji kao reditelj potpisuje čuveni Yimou Zhang, s zarađenih 465 miliona dolara za osam dana prikazivanja.

Misteriozni slučaj smešten u početnu eru dinastije Southern Song. Radnja se dešava četiri godine nakon smrti Yue Feija. Misteriozno ubistvo događa se u Qin Huijevoj rezidenciji kada se susreće sa delegatima iz rivalske dinastije Jin. Vojnik i komandant upleteni su u veliku zaveru jer jedan od Jin izaslanika gine, a poverljivo pismo je prijavljeno kao nestalo. Pravedni osvetnici su odgovorni za incident i žele da ubiju osumnjičenog izdajnika.

 

 • Komentari (3)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • JoxerTM
  eXtreme member
  30.01.2023. 15:10
  Treba!!!
  Yimou je umjetnički genij koji se bori sa tamošnjom cenzurom i zadaje im glavobolju, a snima bombone (ako nisu bezzne drame).
  Uz to je i u privatnom životu inatlija, kad se nije smjelo imati više od jednog djeteta, on ih je "naštancao" troje i prije 9 godina odrezana mu je kazna 7.48 milijuna yuana, odnosno 1 milijun eura.
  Je li platio ne znam. LOL
 • kjovo
  eXtreme member
  30.01.2023. 11:32
  Joxer nisam te bas shvatio,jel treba ili ne treba po tebi ovo gledati.
 • JoxerTM
  eXtreme member
  30.01.2023. 10:32
  Stavio sam već bio trejler u onu temu.
  Gledanost nije neočekivana, Zhimou više manje zna kako "prevariti" kineskog cenzora da se film ne izmasakrira previše, a zabranjeno voće je bilo i bit će najslađe.
  Uz to njegova vizualna podloga nikad nije u filmu samo zato da izgleda lijepo pa će time ubrati oskara jer ispraznu kritiku zanima samo izgled.
  Nije slučajno da se radnja odvija praktički u labirintu, gdje je tema - urota.

  Mislim da je to bio ovaj trailer, interesantan jer je bez ljudskog glasa:

  [tube]88AqW9CXfMw[/tube] JoxerTM2023-01-30 10:39:55