Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Dune 2 odložen

novosti

02.07.2022.

Dune 2 odložen

Vest koja uopšte neće obradovati fanove Herbertovog Sf klasika. Premijera drugog dela filma "dune" odložena je tek za 11. mesec sledeće godine. Razlog za odlaganje od mesec dana tumači se željom producenata da film bude prikazan neposredno pred praznik Dan zahvalnosti.

Prvi deo zaradio je 400 miliona dolara.

  • Komentari (11)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • ar8c
    eXtreme member
    04.07.2022. 16:33
    @ kjovo

    Naravno, u suštini red je da se film u najvećoj meri drži književnog dela ako je njime inspirisan. Tu nema spora, a samo sam mišljenja da je u nekim situacijama po meni dozvoljena i dobrodošla manja personalizacija, odnosno pečat režisera. Ukoliko je majstor svog zanata, oseća priču i ima sve drugo neophodne poluge, onda to nužno ne mora biti loše, pogotovo ako je između knjige i filma poveća vremenska distanca. Svet se menja, generacije se smenjuju, ponekad je poželjno napraviti neke korekcije. Sve od slučaja do slučaja.

    Što se Dine tiče, meni je ova nova baš legla. Svestan sam da ima malo komercijalizacije i podilaženja današnjem filmskom tržištu, ali Villeneuve je majstor svog zanata i odrađen je sjajan posao na svim poljima, posebno na audio-vizuelnom segmentu. Možda je delom i do toga da je baš kriza filmske industrije, pa mi onda neki dobar SF legne još više.

    E sad, što sve to ne može da se odradi u cugu i što se mora malo čekati - šta da se radi. Bio sam strpljiv i onako egzaltiran posle prvog LOTR, pa ću biti i sada. Umetnost tog kapaciteta i kvantiteta ne stvara se preko noći, na dobre stvari valja pričekati ponekad.
  • puppet_master
    eXtreme member
    04.07.2022. 11:51
    Meh, mesec dana gore-dole, kao da nisam već zaboravio gomilu toga (meni, btw, by far najbolji film prošle godine ali eto...), ne pada mi na pamet da čekam išta, ikada, ma koliko, ne tek zbog moje nestrpljive prirode, već mi je suludo da mi se ma koja priča, pa da mi je iz oka ispala, prekine onda kada ja eto želim da mi bude ispričana, ako je već krenulo da mi se priča. Svašta. 
  • kjovo
    eXtreme member
    04.07.2022. 10:13
    Ne znam ipak bih se slozio sa Alexom pre,jer ako vec radis adaptaciju knjizevnog dela to podrazumeva da radnja i likovi ostaju isti. Slazem se da je Mracna kula kriminalno uradjena,i to stvarno nema veze sa rasom ,vec dok sam citao to delo uvek sam zamisljao Revolveras kao npr. Klint Istvuda jer tako ga je i opisivao King u romanu.I oni sad stave Idrisa Elbu koga inace stvarno cenim kao glumca. Pa ne ide to tako i ne prihvatam to kao slobodu umetnika to je meni skrnavljenje. Ima puno takvih primera,pa sta su uradili od Zaduzbine ono je uzas. Gospodar prstenova slazem se je maestralno uradjen ,pa i Njegova mracna tkanja od Pulmana je sasvim korektno odradjeno. Sto se tice Dine od Vilneva pa ne znam nema tu turobnu atmosferu knjiga,dok sam citao sve vreme mi je bilo napeto u stomaku ,nznam kako da opisem to ,jednostavno vidi se u romanu da nema tu neke pozitivne buducnosti . A u filmu ovom novom pretvoreno je sve u klasicnu holivudsku sapunicu ,promenili pol jednom od bitnih likova itd... Lincova verzija sa svim svojim manama je skroz pogodila srz romana. To je moje licno misljenje
;

{{message}}

{{item.title}}