Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Vreme za nagrađivanu finsku triler-komediju

najave

15.03.2022.

Vreme za nagrađivanu finsku triler-komediju

Ako volite finske filmove, predstavljamo i neobičnu finsku komediju s elementima trilera Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (prevod naslova s engleskog jezika bio bi - "Slepi čovek koji nije hteo da vidi 'Titanik'") u kojoj glavnu ulogu tumači Petri Poikolainen, slepi i za invalidska kolica vezani glumac. Petri je diplomirao na Helsinškoj Pozorišnoj Akademiji 2000. godine, a od 2013. je nepokratan usled komplikacija nastalih zbog multiple skleroze... 

Jaakko i Sirpa nikad se nisu sreli uživo, ali razgovaraju svakog dana telefonom. Kada on čuje o njenoj bolesti, odlučuje da je poseti, iako živi u drugom gradu. Uz to je i slep i paralizovan. Niko ne želi da krene na put s njim, pa ostaje da to uradi sam. Usput će mu, ipak, pomoći petoro potpunih stranaca, na pet različitih lokacija, gde smatra da mu je jedino pomoć i potrebna. Šta bi tu sve moglo da krene po zlu?

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Teemu Nikki, kome je to drugo dugometražno filmsko ostvarenje nakon Nimby iz 2020. godine.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia je dobio nekoliko nagrada na značajnim filmskim festivalima, među kojima i nagradu publike na prošlogodišnjem Venecijanskom.

  • Komentari (5)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • JoxerTM
    eXtreme member
    15.03.2022. 17:49
    Mhm.
    Prije će biti da je bilo Fata je Fata, al' dvaput je dvaput. Tongue
  • Kardiovask. Terorist
    Senior translator
    15.03.2022. 16:18
    Ja nisam gledao Titanic, ali sam ga slušao. Cool
  • JoxerTM
    eXtreme member
    15.03.2022. 16:08
    Nisam pronašao.
    Tražim nekoga ko nije pogledao Titanic nikad niti će.

    Lik je slijep. Ne vidi. Zato je krupni plan, ti vidiš samo njega.
;

{{message}}

{{item.title}}