Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Robert Downey Jr. i Shane Black snimaju zajedno

novosti

22.02.2022.

Robert Downey Jr. i Shane Black snimaju zajedno

Robert Downey Jr. će nakon Kiss Kiss Bang Bang i Iron Man Three ponovo sarađivati sa Shaneom Blackom na jednom filmu. Ovoga puta u pitanju je "poslodavac" Amazon Studios, a glavni lik novog filma biće lik koga znamo kao "Parker", koga je stvorio Donald E. Westlake (pišući pod pseudonimom Richard Stark). 

Lik "Parkera" prvi put nam je predstavljen u romanu "The Hunter" objavljenom još 1962. godine. On je profesionalni lopov, ostavljen da umre od strane bivših saradnika, a tokom romana nastoji da pronađe svoje nekadašnje drugove i osveti se. Ovaj roman je do sada dva puta "ekranizovan" - 1967. godine Point Blank u kome glavnu ulogu tumači Lee Marvin i 1999. godine Payback u kome glavnu ulogu tumači Mel Gibson. Takođe, godine 2013. godine snimljen je i film Payback u kome naslovnu ulogu tumači Jason Statham

Do sada su objavljena čak 24 romana o "Parkeru".

  • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    23.02.2022. 09:55
    Uvek imam vere u Shane Black-a, ume da omane ali i dalje je jedan od meni najdražih scenarista tamo, dok i kao režiser može da obraduje. Robert Downey Jr je savršeni glumac za njegov film. Kiss, kiss, bang, bang je napolitankica. Masterpiece, kakoveć. 
  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    22.02.2022. 09:17
    Ko zna kada ce ovo biti, i ne znam zasto trailer za Point blank, osim kao informacija da ce pomenuti glumci/scenarista snimati film, a pre toga je u postpro... All-star weekend koji mi sigurno nije zanimljiv pre ce biti Amerikancima tu ce Robert uzeti lepu svotu kao i uvek, snima Oppenheimer, o celoj toj ekipi imaju zanimljive price, ali njega bih pogledao zato i znam za ostale, jednu valjda spijunsku mini-seriju i sigurno se sprema za Sherlock 3.

    Imaju i relativno skorije uradjene graficke novele po knjigama , The Hunter, The Outfit, The Score i Slayground mozda ima jos neka od njegovih knjiga, a i radjeni su filmovi po datim knjigama, tri su navedena za Hunter, a i on sam je uradio nekoliko scenarija.

    Mozda pogledati od odlicnog Costa-Gavras-a Le coupert https://www.imdb.com/title/tt0422015/?ref_=nm_flmg_dr_7, onda njegov scenario (Donald Westlake-a) i adaptacija knjige The grifters https://www.imdb.com/title/tt0099703/. Pod znakom pitanja The Jugger sto je Jean-Luc Godard snimio https://www.imdb.com/title/tt0060647/?ref_=fn_al_tt_1, ima tu dosta materijala.
    AlexDeLarge2022-02-23 10:32:07
;

{{message}}

{{item.title}}