Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Gore Verbinski režira George R.R. Martina

najave

03.03.2021.

Gore Verbinski režira George R.R. Martina

Gore Verbinski, reditelj koga znamo iz brojnih hitova poput, recimo Pirates of the Caribbean: At World's End ili Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, a koji je poslednji film - A Cure for Wellness - snimio 2016. godine, trebalo bi da režira filmsku adaptaciju romana "Sandkings" čiji je autor George R.R. Martin.

Prethodni film Verbinskog zaradio je tek 26 miliona dolara od svetske distribucije, a snimljen je za 40 miliona, pa nije ni čudo što je napravio pauzu od pet godina. Ipak, čelnici Netflix odlučili su da mu ukažu poverenje, a iskreno se nadamo da će je i opravdati.

 Sandkings" jeste futuristička priča u čijem središtu se nalazi Simon Kress, kolekcionar egzotičnih životinja, koji kupuje četiri terarijuma s misterioznim bubolikim stvorenjima nazvanim kao i naslov novele. Te životinje narastaju upravo onoliko koliki je i prostor u kome žive. Kress zbog toga gradi peščani zamak, ali ne da bi udovoljio stvorenjima, već da bi ih izgladnjivao i terao ih da se bore jedni protiv drugih da bi došle do hrane. Tako će uslediti tragičan rasplet...

Ovo Martinovo delo svojevremeno je poslužilo i kao inspiracija, doduše tek u naznakama, prve epizode serije The Outer Limits iz 1995. godine.

 
  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}