Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Borat Subsequent Moviefilm - !!!

Teško je objasniti šta je ovo. Film? Džinovski satirični skeč? Opšta zezancija? Društveno-politički nekorektno iživljavanje? Pa, da, sve pomalo, kao i u prvom delu, samo se sada čini još ubojitije, zbog sveobuhvatnog aktuelnog trenutka življenja u kome se nalazimo! I zato - !!!

Godine 2006. bio je Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, s svojom blesavom pričom o kazahstanskom novinaru koji dolazi u SAD da snimi dokumentarac o ovoj potpuno čudnoj i negostoljubivoj zemlji. Sada nam se nudi priča o ponovnom dolasku Borata u SAD, gde ga, nakon dugogodišnje robije, šalje kazahstanski predsednik da izvadi štetu nastalu u odnosima dve zemlje nakon onoga što je Borat uradio u prvom filmu. U znak dobre volje, Borat treba da odnese američkom potpredsedniku Pensu na poklon dresiranog majmuna (ne sme baš da poseti Trampa, jer se u prethodnom filmu pokakio isped njegovog tornja). Međutim, u kontejneru kojim majmun putuje u SAD, ilegalno će se naći i Boratova 15-godišnja ćerka, koja će tokom puta pojesti majmuna. Sada ona, naivna i obespravljena (kao i sve žene) u Kazahstanu, mora da bude poklon nekom od aktuelnih američkih političara.

Tokom filma, Sacha Baron Cohen podjednako udara i na republikance i demokrate, i na Jevreje, i na fejsbuk-demokratiju, i na "starletanstvo"... Neke od scena su ubitačno direktne, što može izazvati i osećaj nelagode kod nepripremljenog gledališta. Baronov humor nije diskretan, već tendenciozno "prgav", a na njegovom repertoaru su "najmračnije tajne" savremenog društva, od pedofilije do korona-virusa. Tamo gde se, recimo, Bean zaustavlja, Cohen pravi tri koraka napred, stavljajući se u red najvećih satiričara sadašnjice, filosofske provinijencije. Uz teško pronalaženje pandana u istoriji kinematografije...

Ty Burr, filmski kritičar Boston Globe, napisao je "Borat je možda mali Trampov zli blizanac, ali je takođe i pametniji brat Foresta Gampa..." i to je, možda, i najznačajnije što treba znati pre nego što se pogleda Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan. Ovakvih filmova, to jest "filmova" fali našoj civilizacije, sada u trenutku, kada se većina "zvaničnika" na sve četiri strane sveta pretvara u antipode zdravog razuma. 

Prepričavanje fazona iz filma bilo bi bogohuljenje. Prepustite se...

 

 

  • Komentari (6)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Tom Brady
    Active member
    19.05.2021. 19:34
    Ovakva politička nekorektnost i ludilo se može videti još samo u South park-u. Sacha Baron Cohen je neverovatan! Genijalno!!!
  • 05.11.2020. 10:59
    kako dosadno...
  • bokidante
    Active member
    02.11.2020. 11:30
    Prejak film! 10/10
;

{{message}}

{{item.title}}