Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Sprema se i Erin Brockovich serija

najave

01.11.2019.

Sprema se i Erin Brockovich serija

Za realizaciju je zadužena Krista Vernoff, pod čijim je patronatom bila snimljena i  Grey's Anatomy. Specijalni savetnik biće niko drugi do sama Erin Brockovich.

Istoimeni film Erin Brockovich, snimljen 2000. godine, osvojio je brojne svetske nagrade, mešu kojima i "Oskara za glavnu žensku ulogu" kojim se pohvalila Julia Roberts. Film je zasnovan na istinitom događaju, a govorio je o samohranoj majci, odnosno o sudskom procesu koji je vodila protiv poznate mega-korporacije. Nakon izgubljenog sudskog spora, Erin Brockovich (Julia Roberts) zapošljava se kod svog advokata, Eda Masryja (Albert Finney), kao recepcionarka. Erin uskoro otkriva kako se u malom kalifornijskom mestu Hinkley odigrava prljava rabota: velika firma, "Pacific Gas & Electric" pokušava prikriti ekološku katastrofu velikih razmera u kojoj su potpuno kontaminirani izvori pitke vode, što je na kraju rezultovalo brojnim bolestima lokalnog stanovništva. Korak po korak, Erin pridobija meštane na svoju stranu i, prikupivši 600-tinak tužbi s Edom pokreće tužbu protiv odgovorne firme.

Pilot-epizoda serije koja će se snimati za ABC imaće naziv “Rebel" (Buntovnica), a pratiće život Erin Brockovich, odnosno u ovom slučaju Annie "Rebel" Rebelsky,  u godinama nakon dešavanja iz filma. Ona još uvek radi kao pravni konsultant, iako nema formalno obrazovanje. Uspešna je, popularna i neustrašiva i posebno vodi brigu o svim svojim klijentima, spremna da se do kraja bori za pravdu u koju veruje, bez obzira na posledice.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}