Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Korejci su izabrali

novosti

07.10.2019.

Korejci su izabrali

Predstavljamo dobitnike 28. po redu "Buil Film" nagrada, koje dodeljuju najčitanije južnokorejske dnevne novine za najbolja domaća filmska dostignuća. Ove nagrade dodeljuju se tradicionalno u vreme trajanja Busan Film Festivala, najveće manifestacije ovog tipa u zemlji, koja ove godine traje u periodu 3.10.-12.10. i održava se 24. put zaredom.

Najbolji tamošnji film po mišljenju stručnog žirija i dobitnik čak šest "Bui Film" nagrada jeste crna komedija Gisaengchung. Osim nagrade za najbolji film, osvojene su i nagrade za najboljeg glumca i glumicu u sporednoj ulozi (Park Myung-hoon i Lee Jung-eun), najbolji scenario (reditelj Bong Joon-ho i koscenarista Han Jin-won), najbolju fotografiju (Hong Kyung-pyo) i najbolju muziku (Jung Jae-il).

Nosilac nagrade za najboljeg korejskog reditelja jeste Kim Tae-gyun za Amsusarin, najbolji glumac je Ki Joo-bong u drami Gangbyeon hotel, dok je najboja glumica Jeon Do-yeon u potresnom Saeng-il.

Ostvarenje Joi manheun sonyeo osvojilo je dve nagrade - za najboljeg reditelja-debitanta (Kim Eui-suk) i glumicu-debitantkinju (Jeon Yeo-bin). Najbolji glumac-debitant je Sung Yoo-bin za ulogu u Last Child

Neobična "ratno-plesačka" priča Seuwingkizeu dobila je nagradu za najbolju "umetnički utisak".

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}