Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
"Dobra žena" osvojila 15 nagrada

novosti

22.02.2017.

"Dobra žena" osvojila 15 nagrada

Debitantski rediteljski film glumice Mirjane Karanović je pre nešto više od godinu dana premijerno prikazan na prestižnom Sandens filmskom festivalu

Od tada, pa do danas "Dobra žena" je prikazana na preko 50 festivalskih smotri, na kojima je osvojio čak 15 nagrada. Osim dve nagrade na Festu, za Mirjanu Karanović i "Dobru ženu" stigla su i priznanja sa nekoliko američkih, zatim sa festivala iz Hrvatske, Belgije, Crne Gore, Italije i drugih zemalja.

I prestižni magazin „Variety“ je u jednom od svojih izdanja uvrstio srpsku glumicu među deset evropskih autorki na koje treba obratiti pažnju. „Variety“ pravi slične izbore već neko vreme na raznim festivalima, a ovaj izbor se desio povodom Sidney Film Festivala na kojem je Mirjana Karanović bila gošća, upravo sa filmom „Dobra žena“.

Podsećamo, „Dobra žena“, za koju je Mirjana pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, jeste film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese tešku odluku - da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je do tada stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

U filmu „Dobra žena“, pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan MarićMirjana Karanović trenutno promoviše film “Rekvijem za Gospođu J.” Bojana Vuletića, čija nas premijera očekuje uskoro na Festu, gde će ovaj film biti prikazan nakon učešća na Berlinalu.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}