Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Testről és lélekről najbolji film na Berlinskom filmskom festivalu

novosti

19.02.2017.

Testről és lélekről najbolji film na Berlinskom filmskom festivalu

Film koji je režirala Ildikó Enyedi proglašen je za najbolji, po ocenu žirija. To je ljubavna priča čiji su protagonisti zaposleni u budimpeštanskoj klanici! 

"Srebrnog medveda" dobio je film "Félicité", koji je režirao Alain Gomis. Priča je to o ponosnoj i nezavisnoj ženi koja radi kao pevačica u jednom baru u Kinšasi.

"Srebrnog medveda" i nagradu "Alfred Bauer" dobili su Agnieszka Holland i Kasia Adamik, autori filma Pokot. Priča je to o čoveku koji živi u planinskom selu na granici između Češke i Poljske, koji se suočava s iznenadnim smrtnim slučajevima mnogih komšija.

Srebrnog medveda kao najbolji reditelj dobio je Aki Kaurismäki za film Toivon tuolla puolen  (The Other Side of Hope). U filmu je prepliću dve priče, jedna o sirijskom izbeglici u Helsinkiju, a druga o trgovačkom putniku koji odlučuje da prestane s prodajom muških košulja i kravata i oproba sreću za pokeraškim stolom.

Srebrnog medveda za najbolju glumicu dobila je Kim Minhee za ulogu u filmu Bamui haebyun-eoseo honja (On the Beach at Night Alone), koji je režirao Hong Sangsoo. Glavni lik je poznata glumica, koja nakon afere sa oženjenim čovekom odlučuje da otputuje daleko - u Hamburg. Tu počinje njeno preispitivanje...

Srebrnog medveda za najboljeg glumca dobio je Georg Friedrich za ulogu u filmu Helle Nächte, koji je režirao Thomas Arslan. Priča je to o inžinjeru Mihaelu koji se ponovo sreće sa otuđenim 14-godišnjim sinom - na očevoj sahrani.

Srebrnog medveda za najbolji scenario dobili su Gonzalo Maza i Sebastián Lelio za film Una mujer fantástica 

Srebrnog medveda za nesvakidašnji umetnički doživljaj dobila je 
Dana Bunescu za montažu filma Ana, mon amour, koji je režiarao Călin Peter Netzer. Ovaj film govori o ljubavi Ane i Tome, koja traje još od studentskih dana. Ali, oni potiču iz različitih društvenih slojeva, usled čega dolazi i do pojava psihoza, odnosno mentalnih bolesti, što čini opstanak njihove ljubavi još težim...

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}