Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

FEST 2017

novosti

30.01.2017.

FEST 2017

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 30. januara održana je prva konferencija za novinare povodom programa predstojećeg 45. FEST-a, koji će se održati od 24. februara do 5. marta 2017. godine.

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 30. januara održana je prva konferencija za novinare povodom programa predstojećeg 45. FEST-a, koji će se održati od 24. februara do petog marta 2017. godine.

Na 45. FEST-u biće premijerno biti prikazano 95 ostvarenja. U glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova, koji se takmiče za nagradu Beogradski pobednik vrednu 10.000 evra. Predsednik žirija za međunarodnu selekciju biće Srdan Golubović, srpski reditelj, a žirijem koji će odlučiti o najboljem film u u nacionalnoj selekciji predsedavaće hrvatska glumica Ksenija Marinković.

"Beogradskog pobednika" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti dobiće Ljubiša Samardžić, a nagradu za dosadašnje stvaralaštvo dobiće reditelj Karlos Saura

Festival otvora čuvena italijanska glumica Monika Beluči, a tom prilikom će na svečanoj ceremoniji u Sava centru biti prikazan film "Na mlečnom putu", koji je režirao Emira Kusturice.

Nacionalni program obuhvatiće se sedam filmova koji se takmiče za nagradu čiji je pokrovitelj Filmski centar Srbije, a tu će se naći i dve premijere: Rekvijem za godpođu J. (r. Bojan Vuletić) i Afterparty (Luka Bursać). 

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}