Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Netflixov istorijsko-lezbejski film na Berlinskom festivalu

najave

11.01.2019.

Netflixov istorijsko-lezbejski film na Berlinskom festivalu

Da li ste znali da je prvi istopolni brak u Španiji sklopljen 8.6.1901. godine! Dve žene, Marcela Gracia Ibeas i Elisa Sanchez Loriga, odlučile su tada da se venčaju u mestu Coruña, pokrajina Galicia. Da bi uspele, Elisa se pretvarala da je - muškarac. Tako na venčanom listu piše da je ona - Mario Sánchez!

Film o njihovom "poduhvatu" režirala je Isabel Coixet (The Bookshop). Ova drama rađena je u crno-beloj tehnici, a ujedno je i prvo Netflix ostvarenje koje će biti ptikazano u takmičarskoj selekciji Berlinskog festivala!

Među ostalim filmovima koji se nalaze u zavničnoj konkurenciji jednog od najprestižnijih svetskih filmskih festivala, a za koje se do sada zna, nalaze se i: Mr. Jones (režija: Agnieszka Holland, uloge: James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard; So Long, My Son (režija: Wang Xiaoshuai); mongolska drama Öndög (režija: Wang Quan'an, dobitnik "Zlatnog medveda" 2007. godine za Tuya de hun shi), italijanski La paranza dei bambini (režija: Claudio Giovannesi), nemačka drama (režija: Nora Fingscheidt); norveška drama-komedija Ut og stjæle hester (režija: Hans Petter Moland, glavna uloga: Stellan Skarsgard) i "God Exists, Her Name is Petrunija" (režija: Teona Strugar Mitevska).

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}