Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ljubav prema konjima jača od Bumblebeeja

box office

26.12.2018.

Ljubav prema konjima jača od Bumblebeeja

Već treću nedelju uzastopno turska sportska drama ubedljivo je najgledaniji film u ovoj zemlji. 

Bizim Için Sampiyon jeste ljubavna priča koja govori o vezi između Halisa Karatasa i Begum Atman, koji su se zajedno brinuli o šampionskom trkačkom konju nazvanom "Bold Pilot". Film je snimljen na osnovu istinitih događaja iz 1990-tih, kada su pažnju turske javnosti zaokupljale vesti o romansi između džokeja i ćerke vlasnika čuvenog šampionskog konja. 

I prethodne, treće nedelje prikazivanja, film je na blagajnama zaradio 574.358 dolara, čineći da nakon tri nedelje zarada bude dva i po miliona dolara. Treba reći da je u ovoj nedelji u Turskoj premijerno prikazan i veliki holivudski hit Bumblebee, ali da je on ostvario promet od "samo" 399.000 dolara, što mu je donelo drugo mesto po gledanosti, dok je, recimo, takođe premijerni Spider-Man: Into the Spider-Verse zaradio tek 115.833 dolara, plasiravši se tek na šesto mesto po gledanosti!

Među najglčedanijim filmovima u Turskoj nalaze se još i komedije - na trećem mestu - Hedefim Sensin (331.352 dolara u četvrtoj nedelji prikazivanja, tri i po miliona dolara nakon četiri nedelje prikazivanja) i Kafalar Karisik na četvrtom mestu (206.513 u trećoj nedelji prikazivanja, odnosno 1,6 miliona dolara ukupno), dok je na petom mestu muzičko-biografski Müslüm (142.945 dolara u devetoj nedelji prikazivanja, odnosno 15,4 miliona dolara ukupno). Znaju li Turci recept kako se boriti protiv Holivuda?

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}