Holivud sprema dva rimejka evropskih kandidata za ovogodišnjeg "Oskara"

najave

11.12.2018.

Holivud sprema dva rimejka evropskih kandidata za ovogodišnjeg "Oskara"

Svašta!

Još se filmovi nisu propisno ni "ohladili", Holivud već sprema dva rimejka evropskih kandidata za ovogodišnjeg "Oskara". U pitanju su islandski Kona fer í stríð i danski Den skyldige!

Prvi će režirati, producirati, ali i u njemu naslovnu ulogu glumiti Jodie Foster, dok će u drugom glavni protagonista biti Jake Gyllenhaal!

Oba filma, u svojim originalnim izdanjima, osvojili su mnoštvo filmskih nagrada ove godine, a smatraju se i favoritima u trci za "Oskara" u kategoriji "film van engleskog govornog područja".

Da li će predstojeće "američke" verzije doneti i nešto novo na "umetničkom kvalitetu"? Ili će samo biti tu u pokušaju da se zaradi "još koji dolar"? 

 • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • marina-budimir
  Active member
  11.12.2018. 21:38
  Amerikanci primjerice Den skyldige mogu samo pokvariti. I inače ne volim takva recikliranja, ali očito je da imaju svoju publiku, pa što se tu može.
 • beogradski
  eXtreme member
  11.12.2018. 16:04
  Hmm... Ne znam ni sam zasto odgledam rimejk ako sam predhodno odgledao original, ali aj... I vec sam napisao jednom prilikom, nisu ideje presusile, nego se scenaristi ulenjili. I samim tim i nije neka muka prekopirati tudji film. Na primer The Girl with the Dragon Tattoo je prekopiran. A Hollywood i svoje rimejkove zeznu, kao npr. Point Break. Kad se pomene Papion, pomisli se na MekKvina i Dastina, kad se spomene Psi od slame, opet na Dasina, kad se spomene Zlocin na talasima, Svejzi i Kianu Rivs. I opet da ponovim, ima ideja, ima. A ne praviti Fast and Furious, koji toliko delova ima da kao da je u pitanju serija, ili John Wick, Jack Reacher, The Equilaizer...pa Marvel junaci za decu... Treba biti oprezan. Hollywood uoci talentovanog rezisera, bilo Evropa ili Azija. A nakon toga... Pa kako je krenulo, Hollywood ce smo i cekati da radi rimejkove.