Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Halloween najgledaniji slasher svih vremena?

novosti

30.10.2018.

Halloween najgledaniji slasher svih vremena?

Nakon premijere filma Halloween došlo je do promene na vrhu najunosnijeg slasher-filma svih vremena. Do sada je film koji potpisuje David Gordon Green zaradio 173 miliona dolara, od čega čak 126 miliona dolara u Severnoj Americi. Tako će nadmašiti slasher-klasik Scream, koji je Wes Craven snimio još 1996. godine, a koji je zaradio takođe 173 miliona dolara!

Ipak, treba voditi računa da kod ovih cifara nije uzeta u obzir - inflacija. Ako bi se i tako računalo, Halloween bi morao još "malo" da se potrudi, pošto se smatra da je dolar skoro dvostruko izgubio vrednost u odnosu na kraj 1990-tih. U tom slučaju, film koji je "proslavio" Neve Campbell još uvek bi ubedljivo bio na prvom mestu... Mada, ko zna šta sve može da se desi, pošto su najnoviji doživljaji Jamie Lee Curtis, zapravo, tek počeli svoj pohod po bioskopima...

Paradoksalno ili ne, tek i franšiza započeta filmom Scream još uvek je ubedljivo gledanija od one koju je započeo John Carpenter još 1978. godine. Naime, četiri filma ScreamScream 2Scream 3Scream 4 zaradili su ukupno čak 604,4 miliona dolara. S druge strane, čak 11 filmova Halloween franšize zaradili su tek oko 515 miliona dolara!

Imajući sve ovo na umu, brojke pokazuju da, ipak, zadovoljni mogu da budu fanovi i jedne i druge slasher-franšize. Svako može na svoj način da tumači koji su filmovi uspešniji, s obzirom na protok vremena. A, vi? Šta mislite koji su filmovi bolji? I, mogu li oni uopšte da se porede? Ili ih treba posmatrati svaki pojedinačno, kada je u pitanju kvalitet?

  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Black Raven
    Translator
    30.10.2018. 10:30
    Scream je smejurija u odnosu na Halloween, jer Halloween ima fantastične zvučne efekte koji doprinose da vam film izgleda mnogo napetije i jezivije.
;

{{message}}

{{item.title}}