Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Zašto Venom nikad neće biti deo Marvel univerzuma?

novosti

14.10.2018.

Zašto Venom nikad neće biti deo Marvel univerzuma?

Možda su se čelnici Sony i nadali da će njihov novi filmski superherojski adut biti deo "Marvelovog univerzuma", ali neka "scenarističkih rešenja" to zaista onemogućavaju. Tako da, osim ukoliko se "nada" ne krije u nekim prilično besmislenim "alternativnim univerzumima", zaista izgleda jedino moguće da Venom, koji je određen kao spin-off Spider-Man franšize, postoji samo kao samostalni proizvod... 

A, šta je to zbog čega je nemoguće da Venom bude deo kompletnog "Marvelovog" doživljaja? 

Dobro, ovo je spojler, pa dalje čitate samo na vašu odgovornost...

Dakle, kada novinar Eddie Brock, aka Tom Hardy, bude zamoljen da pomogne doktorki Dori Skirth, koja namerava da pruži krunske dokaze da njen gazda Carlton Drake u svojoj "Life" fondaciji, zapravo vrši eksperimente u nameri da stvori "simbiote", odnosno bića poluvanzemaljce-poluljude, taj pomenuti vrsni novinar (Eddie Brock, aka Tom Hardy), skoro ismeje pomenutu doktorku, jer on dotad uopšte nije imao pojma o tome da vanzemaljci uopšte mogu da postoje...

Pa, šta je sporno?

To, što bi već svaki čovek, a pogotovo ako je vrsni novinar kao što je Brock/Hardy morao da zna da "vanzemaljci" već uveliko postoje u "našem" svetu, jer su se The Avengers pojavili još 2012. godine, te da je nemoguće da bi šest godina kasnije uopšte neko bio iznenađen postojanjem tamo nekih "simbiota", pogotovo ako je samosvesni Njujorčanin - poznati novinar - iz grada u kome se i odigrala velika presudna bitka iz ranijeg filma...

Iako, verovatno slučajna, ovakva "scenaristička" rešenja, sasvim sigurno čine nemogućim čak i potencijalno prvobitno izraženu želju čelnika u "Sony-ju" da Venom, ipak, u neku ruku, bude deo "Marvel univerzuma". Jer, iako film prilično uspešno prolazi kada je u pitanju zarada (bliži se cifri od skoro četvrt miliona dolara), kritičlari su ga prilično "sasekli", a znamo koliko je "Disney" zaštitnički nastrojen (da ne kažemo "sujetan") kada je u pitanju "Marvel" brend... Sve to veoma otežava eventualno uključivanje ovog novog "superheroja" u svet kojim se mnogi fanovi "istinskog superherojstva" ponose!

  • Komentari (4)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • 15.10.2018. 00:03
    Sve što kritičari popljuju obavezn gledati , sve što kritičari hvale zaobiči u velikom luku zlatno pravilo filma
  • Hogar Strašni
    Administrator
    14.10.2018. 18:04
    [QUOTE=silent_passenger]
    Sličan slučaj je i s X-Men. Dok Marvel ne vrati filmska prava na sve svoje likove, tako dugo ih nećemo ni viđati u MCU ili će biti izvučeni iz standardnog konteksta (kao Quicksilver, Scarlet Witch i Spiderman).
    [/QUOTE]Ili će Dizniju proći kupovina Foksa. LOL


  • silent_passenger
    Senior translator
    14.10.2018. 17:57
    Venom NE MOŽE biti dio MCU. Sve što je navedeno u članku je zapravo besmisleno jer ne postoje Avengersi u tom svijetu. 

    Puno prije nego je Disney preuzeo Marvel, Marvel je imao idiota na svom čelu koji je rasprodao intelektualna prava za skoro sve likove. Trebalo je proći puno-puno vremena da povrate filmska prava na određene likove (da sad ne ulazim na koji način se prava na neki lik dobivaju i gube) i tek tada je Marvel mogao krenuti s MCU.

    Da, Spiderman je vraćen - djelomično. Naime, tu je došlo do sporazumne suradnje Sonyja i Disneya jer SOny još uvijek drži prava na Spajdija.

    Sličan slučaj je i s X-Men. Dok Marvel ne vrati filmska prava na sve svoje likove, tako dugo ih nećemo ni viđati u MCU ili će biti izvučeni iz standardnog konteksta (kao Quicksilver, Scarlet Witch i Spiderman).
;

{{message}}

{{item.title}}