Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Neobični finski triler kandidat za Oskara

novosti

10.09.2018.

Neobični finski triler kandidat za Oskara

Film čiji je reditelj i scenarista Teemu Nikki već je dobio nekoliko nagrada na svetskim filmskim festivalima, a sada je i predstavnik ove zemlje u trci za "Oskara za najbolji film vanengleskog govornog područja".

Armomurhaaja, odnosno „Milosrdni ubica“ govori o Veiju, 50-godišnjem mehaničaru koji dodatno zarađuje izvršavajući eutanaziju nad bolesnim životinjama, za mnogo manje novca nego lokalni veterinar. On ima poseban odnos prema životinjama i humano obavlja svoj posao, puštajući im umirujuću muziku u njihovim poslednjim trenucima života. Ali, takođe je i razdražljiv čovek koji više voli životinje nego ljude i u svađi je s ocem koji leži u bolnici. Situacija se komplikuje kad Petri, frustrirani član lokalne nacionalističke grupe, dovede psa na eutanaziju i pobesni kad ga Veijo spasi umesto da ga uspava.

I prethodni rediteljski poduhvati koje je imao Teemu Nikki izazivali su brojne kontroverze, kao, na primer, neobična SF-komedija iz 2015. godine - Lovemilla, u kojoj se pojavljuju zombiji, roboti, bodi-bilderi, očajnički zaljubljene žene ili još neobičnija tinejdžerska SF-horor serija Nymfit...

  • Komentari (1)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • beogradski
    eXtreme member
    13.09.2018. 16:15
    Gledao sam film. Preveo je adm1r. Zanimljiv film i odlicna gluma glavnog glumca, ali za Oskara i nije, ali je dbar film.
;

{{message}}

{{item.title}}