Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Počinje snimanje serije po kultnom romanu Slaughterhouse-Five

najave

08.08.2018.

Počinje snimanje serije po kultnom romanu Slaughterhouse-Five

Universal Cable Productions počinje da razvija projekat koji u startu pobuđuje velike emocije kod brojnih obožavalaca istoimenog književnog dela! Serija je zasnovana na istoimenom kultnom romanu koji je napisao - Kurt Vonnegut!

Glavni lik romana je Billy Pilgrim, vojnik iz Drugog svetskog rata, koji ima sposobnost da putuje u vreme, pa sebe vidi kako u prošlosti, tako i u budućnosti. Roman istražuje ideju da je sudbina nadmoćna u odnosu na slobodnu volju, kao i uticaje rata ali i to koliko su stvarno istiniti utisci i saznanja koje imamo...

Scenarista i izvršni producent serije biće Patrick Macmanus, trenutno angažovan na projektu Happy! pod okriljem Syfy. Reditelj serije treba da bude Kari Skogland, koja je nedavno imala Emmy nominaciju za The Handmaid’s Tale.

Vonnegutov roman objavljen je još 1969. godine, a mnogi ga smatraju jednim od najboljih književnih ostvarenja na engleskom jeziku u 20. veku. Još od trenutka kada je štampan izazivao je brojne kontroverze, a "izbačen" je čak i iz nekih "školskih biblioteka". 

Godine 1972. snimljena je filmska varijanta, u kojoj je Billyja Pilgrima glumio Michael Sacks. REditelj je bio čuveni George Roy Hill. Pored toga što je film proglašen za najbolji te godine od strane Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, dobio je i nekoliko značajnih nagrada na svetskim festivalima, među kojima je i nagrada žirija u Kanu.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}