Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Neill Blomkamp režira nastavak RoboCop

novosti

12.07.2018.

Neill Blomkamp režira nastavak RoboCop

Jedan od najcenjenijih reditelja u sadašnjem Holivudu prihvatiće se zahtevnog posla - pravljenja filma "Robocop Returns".

Studio MGM nada se "oživljavanju" ove franšize, pošto "pokušaj" iz 2014. godine s RoboCop i nije baš slavno prošao. 

"Originalni RoboCop ostavio je ogroman utusak na mene, kad sam bio dete", izjavio Blomkamp. "Voleo sam ga i ostao je klasik sve do kraja 20. veka, s pravom porukom ispod površine. Nadam se da ćemo mu se približiti praveći ovaj nastavak. To je moj zadatak. Ono što sam sam doživljavao kao dete, evoluiralo je vremenom. Prvenstveno, konzumerizam, materijalizam i ekonomija u vreme Regana, to su teme Amerike iz 1980-tih, na steroidima, čak je i izraženije. Ali, što sam stariji, deo koji je zaista odjeknuo u meni jeste pitanje identiteta i potrage za njim. Sve dok je ljudska komponenta prisutna, dobra priča može da funkcioniše u bilo kom vremenskom periodu - nije ograničena na specifično mesto u istoriji. Ono što je zaista 'cool' u 'Robocop-u' jeste da tu, poput vesterna, SF filmova ili drama, ljudska povezanost je veoma važna za dobro ispričanu priču. Ono što me sada vodi jeste potraga za izgubljenim identitetom, uzetim od strane grupe ljudi koji imaju korist od toga...".  

Osim "originalnog" filma iz 1987. godine, koji je režirao Paul Verhoeven, snimljena su još dva nastavka - RoboCop 2RoboCop 3, s razmacima od po tri godine, kao i već pomenuti "reboot".

Prema zvaničnom sinopsisu, radnja novog Blomkampovog filma izgledaće ovako: U nasilnom, gotovo-apokaliptičnom Detroitu, zla korporacija Omni Consumer Products sklapa ugovor s gradskom vladom koji joj omogućuje da privatizuje policijske snage. Da bi testirali svoje kiborge predviđene za borbu protiv uličnog kriminala, čine da policajac Alex Murphy (Peter Weller) dođe u oružani sukob s gangsterom po imenu Boddicker (Kurtwood Smith), tako da mogu da koriste njegovo telo da "podrži" netestiran RoboCop prototip. Ali, kad RoboCop shvati da kompanija ima skrivene planove, okreće se protiv svojih gospodara.

Da li vam se ovo čini dovoljno "različito" da bi bilo dobro?

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}