Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Mel Gibson režira ratni spektakl

najave

01.05.2018.

Mel Gibson režira ratni spektakl

Čuveni glumac mašiće se još jednog zahtevnog rediteljskog zadatka. Ovaj put biće zadužen za realizaciju drame iz Drugog svetskog rata - “Destroyer” - što će biti njegov prvi poduhvat nakom uspeha koji je postigao s Hacksaw Ridge.

Produkciju novog filma radiće Gang Productions, čiji je vlasnik Gianni Nunnari, a film je zasnovan na romanu “Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack”, čiji je autor John Wukovits.

Za scenario je zaslužan Rosalind Ross, a u njegovom središtu je bitka za Okinavu, u aprilu 1945. godine, kada je brod o kome se govori bio izložen brojnim neuspešnim napadima kamikaza, stičući tako nadimak - "Brod koji nikad neće umreti". U knjizi su korišeni zapisi razgovora sa preživelim članovima posade, kao i stvarna korespodencija iz tog doba, da bi se dočarale istinite strahote događaja.

Zanimljivo je da i u prethodnom slučaju, u filmu Hacksaw Ridge, Gibson progovara o događajima vezanim za bitku na Okinavi, samo što je tada pažnja bila usmerena na ulogu koju je imao Desmond Doss u spasavanju ranjenika. 

  • Komentari (11)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    08.05.2018. 16:06
    [TUBE]9KtOCiCSER0[/TUBE]

      Kamikaze sam prvi put video u ovom filmu. Američka verzija napada na Perl Harbur koja je u slučaju kamikaza čist falsifikat. Zna se datum kada je bio napad koji je bio povod za sukob između SAD i Japana kao što se zna datum kad su prve kamikaze poletele.

    RTS :: Kamikaze – između divljenja i prezira

      RTS je imao svoj prilog o tome pa ko voli neka izvoli da sledi link da pročita njihovu verziju koja je takođe netačna i nepotpuna. Vratiću se radije na ono što znam od ranije a što niko ne spominje.

      Kamikaze su pre svog poslednjeg leta dobijale i oficirsku sablju koju mnogo zamenjuju sa katanom. Zanimljivo je da je katana kao jedan od simbola Japana u to doba bila demode. Smeli su da je pripašu samo članovi carske porodice i njima bliski ljudi. Gruto sablje su zahvaljujući američkim vojnicima preplavile Ameriku posle rata. Pojedinci još uvek veruju da im je deda ostavio katanu u amanet mada je bilo slučajeva da se nekom posrećilo. To je neka druga priča.

      Da ne davim sad sa tim, napadi kamikaza nisu bili toliko opasni kao što izgledaju ili se predstavljaju. Nisu to bili dobro obučeni piloti koji su pored poletanja morali da znaju i sletanje. Bili su laka meta što ne umanjuje ni njihov značaj ni napore amerikanaca koji su se branili od njih. Ipak su su uspeli da se odbrane i odole napadu 22 pilota kojima smrt ne predstavlja problem. Videće se još šta će Mel da uradi jer sigurno zna mnogo više od autora filma Tora ! Tora ! Tora ! i raznoraznih novinarčića i kvazi eksperata poput moje malenkosti. Nadam se da će nejgov konsultant biti koliko toliko objektivan i da zna da ceni poraženog protivnika.

  • mahoni
    Administrator
    06.05.2018. 22:14


            Da, u pravu si. Jeste priča koja se odvija u sred bitke za Okinavu, ali neće biti puno kopna. LOL

            Previše informacija koje vuku u stranu.LOL

            Pripadnici "božanskog vetra" bi primili posebna odlikovanja pa bi nakon toga pisali oproštajno pismo porodici i popili poslednji "sake". Pre izvršenja samoubilačkog napada svi piloti bi leteli u pravcu planine Kaimon, gde bi salutirali otadžbini sa "zbogom"(sajonara) i odleteli u sigurnu smrt. Do kraja rata skoro 44 000 mladića je izgubilo život , a uspešno obavljen zadatak podrazumevao je njihovu smrt. Verujem da ovako nešto poštuje i najveći pacifista.

             Momke sa razarača je i pored dobre obuke dobrano pogledao Bog kada su uspeli da prežive napad grupe kamikaza.

            P.S. 

             Među nama, iako se već sada navodi da je pogled iz drugog ugla ipak je ovo rimejk. U pitanju je film koji je snimljen odavno, ali po istoj temi.

            

  • Stole Haringa
    eXtreme member
    06.05.2018. 21:33

    Mel Gibson još jednom iza kamere

      Ko želi dodatne informacije neka iskoristi link koji sam okačio.

      Peomašio sam temu kad sam odvalio ono o tunelima. Moje želje su jedno a činjenice su nešto sasvim drugo.

      Mel obrađuje staru dobru pomorsku bitku u kojoj su Japanci po ko zna koji put posegli ua svojom tradicijom. Iskoristili su ono u čemu su i danas najbolji, spojili su staro i novo i pokazali svetu ko su i šta rade kamikaze. Tu prilagođavanja nema, njihovo žrtvovanje pojedinca  za zajednicu prisutno je i danas. Poslednji primer je havarija nuklearke u Fukušimi kad se grupa dobrovaljaca prijavila i žrtvovala za zajednicu. 

      Serija Šogun je prvi a možda i poslednji dobar pokušaj zapadnjaka da japansko društvo prikaže u pravom svetlu. Za mene je to bio i ostao pun pogodak. Mislim da je Mel dorastao zadatku iako je imao svoje brljotine u Apokaliptu kad je mrtav hladan pomešao civilizaciju Maja i Tolteka. Uprkos tome film je genijalan.

      Nadam se da će obaveze koje ima završiti pre roka i da na snimanje filma neće dugo čekati.


;

{{message}}

{{item.title}}