Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Scary Mother najbolji film u Pekingu

novosti

23.04.2018.

Scary Mother najbolji film u Pekingu

Na ovogodišnjem filmskom festivalu u glavnom gradu Kine, trijumfovao je jedan neobičan gruzijsko-estonski film. U pitanju je opora drama Sashishi deda, koja je već osvojila deset priznanja na različitim svetskim festivalima. Na ovom festivalu, i glumica Nato Murvanidze dobila je nagradu za glavnu žensku ulogu.

Rediteljki i scenaristkinji Ana Urushadze ovo je prvi igrani film u karijeri, pa su sva ova priznanja utoliko značajnija.

Žirijem festivala predsedavao je čuveni reditelj Wong Kar-wai

Film je priča je o 50-godišnjoj domaćici Manani, koja se bori s dilemom - da li da stavi porodicu na prvo mesto ili da istraje u svojoj strasti za - pisanjem! Ona, ipak, odluči da sledi svoju dugogodišnju strast, predajući joj se u potpunosti - i fizički i psihički. Njen muž je šokiran brutalnom iskrenosti s kojoj piše o stvarnim događajima, pa zahteva da prestane. To će je odvesti na "tamnu stranu"...

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Joe Cole za ulogu u ljubavnoj drami Eye on Juliet.

Gruzijski film Dede, obezbedio je nagradu za najboljeg reditelja (dobio Mariam Khatchvani), a ima i najbolju fotografiju (Konstantin Esadze).

Na istom festivalu, za ulogu u britanskoj ratnoj drami Journey's End Paul Bettany dobio je nagradu za najbolju sporednu ulogu. 

Najbolje specijalne efekte ima akcioni hit Hong hai xing dong.

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}