Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Netflix preti da povuče filmove

novosti

08.04.2018.

Netflix preti da povuče filmove

Festival u Cannesu mogao bi veoma lako da zadesi bojkot jednog od najpoznatijih servisa za "strimovanje" filmova. Ova odluka je direktna posledica vesti da će samo oni filmovi koji će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji u Francuskoj moći da se nađu u zvaničnoj festivalskoj konkurenciji, a samim tim i da konkurišu za glavne nagrade.

Ti filmovi su: drama Roma (koju je potpisao Alfonso Cuarón), triler Hold the Dark (Jeremy Saulnier), film o terorističkom napadu 22 July (Paul Greengrass), drama u čijoj pozadini je sudbina Orsona Wellesa The Other Side of the Wind, kao i dokumentarac o čuvenom reditelju, odnosno završetku ovog filma - They'll Love Me When I'm Dead (Morgan Neville).

"To je njihov ekonomski model, i ja to poštujem", izjavio je nedavno Thierry Frémaux, direktor festivala. "Ali, mi smo svi uključeni u filmski biznis i želimo da filmovi koji su u zvaničnoj selekciji budu prikazivani i u bioskopima. To je model za filmofile i Netflix mora i to da poštuje."

Ovogodišnji Cannes Film Festival počinje 8. maja, a konačan spisak filmova koji će se prikazivati na njemu biće objavljen 12. aprila. 

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}