Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Prodao je sve da bi snimio film!

novosti

19.03.2018.

Prodao je sve da bi snimio film!

Zašto je jedan uspešni čovek, s veoma ostvarenom karijerom u advertajzingu, odlučio da založi gotovo sve što ima kako bi snimio jedan film?!

Maren Hwang ima 44 godine i dugogodišnju uspešnu karijeru u pravljenju reklama na Tajlandu. Ipak, odlučio je nedavno da "zamrzne" sve što je do sada postigao i otisne se u rediteljske vode, iako nikada ranije nije imao slično iskustvo. Tako je, između ostalog, prodao i svoju kuću, u nameri da "zakrpi" budžet od 1,1 milion dolara, potreban da završi svoj triler. A, takođe, ovo je i njegov scenaristički prvenac.

Snimanje filma Xiao Mei trajalo je čitave dve godine. U središtu priče nalazi se misterija oko nestanka mlade devojke - zavisnice od opojnih sredstava. Devetoro ljudi koji su je veoma dobro poznavali, nastoje da se izbore s prazninom nastalom nestankom devojke, za koju se "do juče" smatralo da uopšte nije važna u njihovim životima, i pokušaju da reše misteriju koja ih obuzima...

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Berlinskom festivalu, a izabran je i da otvori 42. Festival u Hong Kongu, koji se održava od 19. marta do 5. aprila, a na kom će biti prikazano više od 250 filmova iz 55 zemalja sveta.

Šta mislite, vredi li Hwangov rizik?

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}