Dune u dva dela

novosti

10.03.2018.

Dune u dva dela

Reditelj Denis Villeneuve saopštio je šta nas očekuje! Dugonajavljivani projekat nove verzije legendarnog SF filma dobija sve jasnije konture. 

"Verovatno će biti potrebno dve godine da se snimi film 'Dune'", izjavio je Denis Villeneuve. "Namera nam je da snimimo dva filma, a možda i više".

Ovakva izjava nagoveštava da će ekranizacijom kultnog SF romana, koji je napisao Frank Herbert, možda biti započeta i nova filmska franšiza. Fanovi će verovatno biti zadovoljni, jer ovaj roman nikad nije dobio dostojnu filmsku verziju, uprkos tome što se čak i David Lynch rešio izazovnog posla 1984. godine - Dune.

Priča o dva dela "Dune" filma, može se posmatrati i iz ugla Blade Runner 2049. Naime, i u ovom slučaju, Villeneuve se poigravao idejom da film podeli u dva dela, a njegov "director's cut" verzija traje čak četiri sata. Dakle, materijala ima, a zašto do realizacije "projekta" nije došlo u potpunosti verovatno treba pitati holivudske mogule.

Da li će poznati reditelj uspeti da "istera svoje" po pitanju dvodelne verzije "Dune" ostaje da se vidi. Tek, s obzirom na količni Herbertovih romana, nameće se zaključak da će inspiracije za više od jednog običnog filma svakako biti...

 • Komentari (26)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • Stole Haringa
  eXtreme member
  14.03.2018. 00:42
    Šteta što stari Žodorovski nije imao šansu da snimi Dine onako kako je on to hteo. Ima dobar dokumentarac o tome.  Vilnev mi je bio bolji dok je bio u Kanadi. Davi od kad je postao holivuđanin. Da ne bih davio poput njega napisaću da ću gledati i ove Dine. Nostakgija i inercija čine čuda.
 • yazavats
  Translator
  13.03.2018. 15:18
  Možda je jednom odvalim, ako se preostale tri isplate. Koliko znam, ćaća ih je napisao sedam. Sin me ne zanima, navodno je na razini fan fikcije. Regression to the mean, što se kaže.
 • cersei
  Administrator
  13.03.2018. 12:58
  samo najhrabriji ne posustaju kod BogocaraGMT [učitaj ceo komentar]