Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Vreme komedija

novosti

20.01.2018.

Vreme komedija

Protekle nedelje najgledaniji filmovi u mnogim evropskim zemljama, osim američkih blokbastera - bile su domaće komedije. 

Ovaj put izdvojili smo vam filmove koji su najviše zaradili prikazujući se u Italiji, Poljskoj, Češkoj i Litvaniji, a to su ostvarenja koja su odnela prednost nad, recimo, Jumanji: Welcome to the Jungle ili Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, koji i dalje "caruju" u većini zemalja u okruženju.

Dakle, italijanska komedija Benedetta follia jeste priča o Giljermu, koji je u braku sa Lidijom već 25 godina. Dan pred godišnjicu, Lidija prizna mužu da ga vara s njegovom koleginicom. Izgubivši ih obe, Giljermo, vlasnik prodavnice u kojoj se snabdevaju crkveni vlikodostojnici, i čovek patrijarhalnog vaspitanja i visokih moralnih principa, ponudi posao devojci iz Rima koja ima novčane probleme i mnogo slobodnijih je životnih nazora od onih u Giljermovom okruženju. Njih dvoje se brzo nađu i na privatnom, na poslovnom planu, ali tek tada nastaju problemi...  

Film je zaradio 4,2 miliona dolara u prvoj nedelji prikazivanja.

Poljski film Narzeczony na niby govori o ljubavnim aferama Karine (Julia Kamińska), koja nakon serije promašeenih veza odlučuje da konačno izgradi stabilnu vezu. Nakon "partijanja" sa direktorom Darekom (Piotr Adamczyk), s kojim radi na programu namenjenom deci, nagovara taksistu Šimona (Piotr Stramowski) da ode s njom na venčanje njene sestre Basije  (Sonia Bohosiewicz). Takav aranžman prouzrokuje brojne nezgode, a otkrivanje istine će joj pomoći da konačno shvati gde se krije prava ljubav.

Film je zaradio 1,5 miliona dolara u prvo nedelji prikazivanja

Češka fantasy-komedija Certoviny govori o dva đavola, koji su iz pakla, po kazni, poslati na Zemlju, da pribave što više duša. Međutim, oni su toliko smotani, da umesto da nagnaju ljude da čine zlo, njihove postupci prouzrokuju upravo suprotne reakcije kod ljudi. 

Film je zaradio 294 holjade dolara u drugoj nedelji prikazivanja, odnosno 908 hiljada do sada.

Konačno, litvanski film Klases susitikimas. Berniukai sugrizta! najgledaniji je u ovoj zemlji već treću nedelju zaredom. Protekle nedelje zaradio je 157 hiljada dolara, odnosno 1,2 miliona ukupno. U pitanju je litvanska verzija popularnog zapleta o četiri momka (u ovom slučaju glumca) koji se ponovo okupljaju s starim školskim društvom na proslavi mature.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}