Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Snima se Limonov!

najave

30.12.2017.

Snima se Limonov!

Oskarovac Pawel Pawlikowski je spreman da režira film po biografiji kontroverznog ruskog pisca!

Scenario je već napravljen, a u pitanju je adaptacija romansirane biografije koju je napisala Francuskinja Emmanuele Carrere, a koja je bila bestseler u Italiji i Francsukoj 2011. godine, kada je i objavljena, dok je u novinama "The New York Times" i "The Guardian" proglašena "knjigom godine". 

Snimanje filma treba da počne 2018. godine, a u njemu će se govoriti ruskim, engleskim i francuskim jezicima, odnosno jezicima onih mesta u kojima je Limonov boravio. Carrere i Limonov biće, ujedno, i konsultanti pri snimanju filma.

U svom burnom životu, Limonov je bio "lider underground pokreta" u Sovjetskom Savezu za vreme Brežnjeva, batler milijardera u Njujorku, pisac u Parizu, kao i harizmatični lider Nacional-boljševičke partije Rusije, kasnije partije Druga Rusija

Budžet filma koji režira Pawlikovski jeste 16 miliona evra (19 miliona dolara).

Pawlikowski je osvojio "Oskara" za "najbolji film vanengleskog govornog područja" 2015. godine za ostvarenje Ida. Trenutno radi na postprodukciji filma iz perioda "Hladnog rata" - Zimna wojna smeštenim u Poljsku, koji je već otkupljen od strane "Amazon" studija.

 

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}