Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

Žvaka najgledaniji film u Bugarskoj

novosti

14.12.2017.

Žvaka najgledaniji film u Bugarskoj

Strategiju kako favorizovatii filmove domaće kinematografije nije lako smisliti (bar ne većini distributera). Možda se rešenje krije u uspešnom pristupu koji su primenili Bugari prethodne nedelje, kada je jedan tamošnji film bio i jedini koji je te nedelje počeo premijerno da se prikazuje u bugarskim bioskopima. To je uslovilo i da bude Bubblegum prvi na listi gledanosti (a i zarade). A, nije da nije imao konkurenciju u holivudskim blokbasterima, i da neki od njih nije mogao da dospe u bioskope u isto vreme.

Kalin (35) je talentovani marketinški stručnjak, gladan uspeha u životu. Bilyana (35) je slobodnog duha, ali još uvek nesigurna šta stvarno želi od života. Odrasli su zajedno u socijalističkoj Bugarskoj, gde su imali i svoju "bandu". Tada su sklopili i detinjasti dogovor da će se jednom venčati. Sreću se 25 godina kasnije...

Da li je i koliko pomenuta, pa, nazovimo je "marketinška" strategija pomogla filmu ostaje da raspredaju analitičari i stratezi kojima je to posao, ali simptomatično je da je ova piitka drama zaposela vrh lestvice s zarađenih 60.964 dolara, ispred "relaksirajućih" američkih filmova poput Coco (40.005 dolara u trećoj nedelji prikazivanja), Paddington 2 (34.420 dolara u drugoj nedelji prikazivanja), Daddy's Home 2 (32.539 dolara u drugoj nedelji prikazivanja) i A Bad Mom's Christmas (28.363 u trećoj nedelji prikazivanja).

Bubblegum je dobio i nagradu za najbolji scenario na ovogodišnjem festivalu bugarskih filmova u Varni.

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}