Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Star Wars: The Last Jedi pomama

najave

13.12.2017.

Star Wars: The Last Jedi pomama

Konačno je došao i taj dan! Film od koga se očekuje da spase prilično posrnulu bioskopsku ovogodišnju ponudu - Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi - počinje je s prikazivanjem u Severnoj Americi i većini "inostranih" tržišta, osim u Kini, gde je njegova premijera zakazana tek za 5.1.2018. godine.

Sva predviđanja kažu da se očekuje zarada od bar 425 miliona dolara do nedelje, čime treba da bude ostvaren peti najbolji filmski rezultat svih vremena u premijernim danima. Očekuje se da film u Severnoj Americi zaradi oko 200 miliona dolara, čime bi se "popunila praznina" u odnosu na mršavu ovosezonsku ponudu, u odnosu na prošlogodišnju rekordnu distributersku zaradu od 11,4 milijardi dolara.

Takođe, neumitna su i poređenja s prethodnim nastavkom Star Wars franšize - filmom Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Prethodni nastavak, koji je potpisao J.J. Abrams, zaradio je 247,9 miliona dolara u 12. mesecu 2015. godine, što je bilo "najbolje domaće otvaranje nekog filma" ikad! To je i uslovilo da ovaj film zaradi čak 936,7 miliona dolara u domaćoj distribuciji, svrstavajući se tako u film koji je zaradio najviše novca u istoriji prikazivanja na ovom podneblju (mada, ne računajući inflaciju...). A, slična sudbina zadesila ga je i gledajući ostala tržišta, gde je debitovao s zaradom od 281 milion i dostigao ukupnu zaradu od 529 miliona dolara, što mu je donelo drugo mesto na "listi večitih", odmah iza The Fate of the Furious, s 541,9 milion dolara. 

Treba napomenuti i to da je prošlogodišnji spinoff - Rogue One zaradio 290,1 milion globalno, od čega 155,1 milion u Severnoj Americi, a 135 na ostalim tržištima.

Ostaje nam da vidimo da li će Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi zaista postići ono što se od njega očekuje... A, Vi, da li ste ga već gledali, kojim slučajem?

  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    ;

    {{message}}

    {{item.title}}