The Shannara ChroniclesPogledaj trailer!

TV serija

fantazija, naučna fantastika, avantura (2016)

The Shannara Chronicles

Uskoro i vaše ocene!
Uskoro i vaše ocene!
7,5
The Shannara Chronicles

Naslov:

Kronike Shannara

Godina:

2016

Žanr:

fantazija, naučna fantastika, avantura

Trajanje:

42 min

Autor:

Miles Millar
, Alfred Gough


Glavne uloge:


Manu Bennett
  >  Allanon
Ivana Baquero
  >  Eretria
Austin Butler
  >  Wil Ohmsford
Aaron Jakubenko
  >  Ander Elessedil
Poppy Drayton
  >  Amberle Elessedil
Emilia Burns
  >  Commander Tilton
Marcus Vanco
  >  Bandon
Jed Brophy
  >  The Dagda Mor
Daniel MacPherson
  >  Arion Elessedil
John Rhys-Davies
  >  Eventine Elessedil
Brooke Williams
  >  Catania
James Remar
  >  Cephelo
Reon Bell
  >  Nine-Year-Old Lorin
Mattias Inwood
  >  Lorin
Zoe Robins
  >  Zora

Opis:


Tisuće godina nakon uništenja naše civilizacije planet Zemlja je podjeljena u Četiri zemlje čiji stanovnici su mješavina rasa koja uključuje vilenjake, patuljke, trolove, gnomove i ljude. U središtu je obitelj Shannara čiji su potomci ojačani magičnim moćima i čije avanture neprestano mjenjaju budućnost svijeta. Kako se priča odmotava saznaje se da mračne sile, za koje se vjerovalo da su poražene, počinju ugrožavati svijet. Amberle (mlada vilenjačka princeza), Wil (zadnji potomak obitelji Shannara) i Eretria (lutalica iz rase ljudi) shvaćaju da samo oni imaju moć zaustaviti zlo koje nadolazi, ali da moraju sklopiti teško savezništvo.

Wil Ohmsford (igra ga Austin Butler) – Wil je mlad čovjek koji se pokušava snaći u apokaliptičnom svijetu. Kao polu-čovjek, polu-vilenjak suočen je s predrasudama cijeli život. U očajničkim pokušajima da napusti svoje maleno selo Wil saznaje da je posljednji potomak obitelji Shannara koja ima sposobnost kontrolirati bezvremensku i moćnu magiju. Wil isprva odbacuje svoje novopronađeno nasljedstvo, ali ga naposlijetku ipak prihvaća suočen s ogromnom opasnošću.

Amberle Elessedil (Poppy Drayton) – Amberle je princeza i čistokrvna vila. Kao mala ostala je bez roditelja, ali je svejedno izrasla u čvrstu, strastvenu, pametnu i odlučnu djevojku koja želi ostaviti traga i izvan svojih kraljevskih dužnosti. Postala je prva djevojka u Izabranima, tajnog društva posvećenog obrani Ellcryja.

Eretria (Ivana Baquero) – Eretria je odrasla u grupi lutalica I lopova te je od malih nogu bila primorena vjerovati svojim instinktima kako bi preživjela. Život je nije mazio što je kod nje uzrokovalo veliko nepovjerenje prema svima. Susret s Amberle i Wilom prvo joj se činio kao savršen bijeg od njezine bande, ali s vremenom shvaća da je to možda bila njezina sudbina.

Allanon (Manu Bennett) – Allanon je posljednji Druid, član drevnog reda zaštitnika čiji članovi žive stoljećima koristeći magiju. Kada Ellcryji počnu umirati, a demonske sile zaprijete uništenjem svijeta na njega će past zadatak slaganja neobičnog savezništva Wila, Amberle i Eretrie.

“Kronike Shannara” nastale su po uzoru na istoimenu knjigu Terryja Brooksa. Autori i izvršni producenti su Alfred Gough I Miles Millar (radili su na seriji “Smallville”), dok se kao još jedan izvršni producent pojavljuje Jon Favreau (režiser dva nastavka “Iron Mana”). U ostalim ulogama se pojavljuju Aaron Jakubenko (kao Ander) te John Rhys Davies (kao Eventine). Serija je snimana na Novom Zelandu.
 • Pogledajte slične sadržaje
 • Komentari (41)
 • Of Kings and Prophets

  Of Kings and Prophets (2015)

  drama, istorijski

  Of Kings and Prophets je biblijska saga o vjeri, ambiciji i izdaji, u čijem središtu pozornosti su kralj Saul (Ray Winstone) kome je rata preko glave, moćni i ozlojeđeni prorok i mladi propovjednik...
 • Stitchers

  Stitchers (2015)

  drama, kriminalistički, naučna fantastika

  Mlada žena regrutirana je u tajnu državnu agenciju, sa zadatkom da se "ubaci" u sjećanja nedavno preminulih žrtvi, kako bi pronašla ubojice.
 • South of Hell

  South of Hell (2015)

  drama, fantazija, triler, horor

  Charleston, Južna Karolina, je neuhvatljiv grad za mnogo lica i savršen dom za Mariu Abascal (Mena Suvari), 30-godišnju ženu koja se bavi ‘lovom’ na demone. Zajedno sa svojim bratom ona je vešta i...
 • Shadowhunters

  Shadowhunters (2016)

  drama, akcija, ljubavni, fantazija

  Radnja Shadowhuntersa prati Clary Fray koja na svoj rođendan dozna da je pola čovjek, a pola anđeo i da potječe iz duge loze lovaca na demone. Zajedno sa shadowhunterom Jaceom i svojim najboljim...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

 • 22.05.2017. 16:51
  Dakle, ovdje imamo futursitički opisanu možemo reći modernu bajku sa elementima fantazije. Vidim da su dosta uložili u ideju i mislim da su večinom uspjeli. Malo me ideja serije podsjeća na neke sf-video igre. No , dakle kao sf-bajka-misterija prolazi sa visokom ocjenom. Vidjet ćemo u drugoj sezoni što je autor mislio reći... Ocjena ...1-5 . 4
 • Atrahasis
  Junior translator
  20.04.2016. 21:42
  Nemaju oni blage veze...
 • iromafia111
  Administrator
  20.04.2016. 21:40
  Odgledao prvu epizodu koja mi je ujedno bila i posljednja. MTV bi se trebao držati glazbenih spotova.