CSI: Miami

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler (2002)

CSI: Miami

Ocena korisnika
-
6,4
CSI: Miami

Naslov:

CSI: Miami

Godina:

2002

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler

Trajanje:

43 min

Autor:

Ann Donahue
, Carol Mendelsohn
, Anthony E. Zuiker


Glavne uloge:


David Caruso
  >  Horatio Caine
Emily Procter
  >  Calleigh Duquesne
Adam Rodriguez
  >  Eric Delko
Rex Linn
  >  Frank Tripp
Jonathan Togo
  >  Ryan Wolfe
Eva LaRue
  >  Natalia Boa Vista
Khandi Alexander
  >  Alexx Woods
Boti Bliss
  >  Maxine Valera
Omar Benson Miller
  >  Walter Simmons
Sofia Milos
  >  Yelina Salas
Christian Clemenson
  >  Dr. Tom Loman
Rory Cochrane
  >  Tim Speedle
Brendan Fehr
  >  Dan Cooper
Brian Poth
  >  Tyler Jenson
David Lee Smith
  >  IAB Sergeant Rick Stetler

Opis:


Najavljena kao dio iznimno gledane serije CSI, CSI: Miami u Sjedinjenim je Državama premijeru imao 23. rujna 2002. na televizijskoj mreži CBS. Ta je premijera bila najgledanija među svim kabelskim serijama u proteklih osam godina te je nagrađena nagradom publike za najbolju novu dramsku seriju.
CSI: Miami forenzička je drama brzog tempa koja u raskošnom okružju i pulsirajućim ritmovima najjužnije američke metropole prati vrhunsku ekipu istražitelja u južnoj Floridi koja se koristi pionirskim dostignućima forenzike i policijskog rada kako bi riješila zločine. Predvođeni poručnikom Horatijem Caineom (David Caruso), forenzički istražitelji okruga Miami-Dade rade usred tropskog ugođaja u Miamiju gdje se isprepleću razne kulture. Caine, nekadašnji detektiv pirotehničkog odjela iz New Yorka, često se u svakoj istrazi oslanja na spoj instinkta i forenzičkih dokaza.

Ekipa za očevid Miami-Dadea uključuje i Calleigh Duquesne (Emily Procter), dvojezičnu južnjačku ljepoticu i specijalisticu za balistiku; Erica Delka (Adam Rodriguez), podvodnog stručnjaka koji floridske vode poznaje bolje nego svoj džep, te nadobudnog bivšeg pozornika Ryana Wolfea (Jonathan Togo), najmlađeg člana tima. Ekipu upotpunjuju Frank Tripp (Rex Linn), prokušani policajac staroga kova koji je nedavno promaknut u narednika, Natalie Boa Vista (Eva La Rue), čiji je neuobičajeni dolazak u odjel izvor neprestane kontroverzije unutar tima, te netom pridošla dr. Tara Price (Megalyn Echikunwoke), mlada i odlučna mrtvozornica.

Šesta sezona nastavlja se baviti napetim, uzbudljivim i aktualnim temama, u skladu s tradicijom serije, zalazeći pritom podrobnije u živote likova koje su gledatelji zavoljeli i u njih stekli povjerenje. No možda je najveće iznenađenje što se početkom sezone razotkrije da Horatio ima sina za kojeg se dotad nije znalo - tinejdžera kojeg uhite i privedu tijekom istrage ubojstva njegovog socijalnog radnika. Dok je dječak - Kyle Harmon - iza rešetaka, Horatijevi mnogobrojni neprijatelji iz podzemlja pokušat će momka iskoristiti da slome Cainea. Među relevantnijim temama kojima se ova sezona bavi su: smrt dvoje studenata uhvaćenih u financijsku zamku ekspresnog kredita s visokim kamatama; istraga ubojstva u kojoj se pojavljuje instantna "internetska zvijezda" čija kibernetička slava nadmašuje njezine snage (a i snage njezine ljubomorne cimerice); važan sportski uglednik u Miamiju je ubijen, a njegovo je tijelo kriogeno smrznuto zbog čega je gotovo nemoguće pronaći njegovog ubojicu; a serijski ubojica čija prva žrtva umre za vrijeme pomrčine Sunca pravdi uspijeva izmicati sve dok tim ne otkrije njegovu jedinu veliku slabu točku. Istražitelji iz dan u dan nastavljaju prikupljati i analizirati često oskudne dokaze koji im omogućuju da obrane uspomenu na žrtve koje sebe ne mogu obraniti.

Prošlog svibnja jedan je metak promijenio sve. Ali ako očekujete pogreb, očito ne poznajete Miami. Sedma sezona počinje eksplozivno, tek koji trenutak nakon što je metak na pisti srušio Horatija Cainea u lokvu vlastite krvi. Dok se zagonetka raspleće, u priči se pojavljuju poznata lica koja će svoj pečat ostaviti na cijeloj sezoni. Julia i Kyle ostat će uključeni u Horatijev život, zamrsivši ga i poslovno i privatno. A Calleigh spoznaje dublju prirodu Delkovih osjećaja prema njoj, no ipak mora razriješiti svoj odnos s Jakeom. Daljnje komplikacije unosi dolazak dr. Tare Price, nove mrtvozornice čije su tehnike jednako tako nove i agresivne koliko i njezina osobnost. Pridodajte tomu uspon ruske mafije, otuđivanje plina, krađu u svijetu visoke mode i ubojstvo dizalicom od 60 metara i dobit ćete prosječni dan u Miamiju.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}