Burn NoticePogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler (2007)

Burn Notice

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
8,0
Burn Notice

Godina:

2007

Žanr:

drama, kriminalistički, misterija, akcija, triler

Trajanje:

44 min

Autor:

Matt Nix


Glavne uloge:


Gabrielle Anwar
  >  Fiona Glenanne
Sharon Gless
  >  Madeline Westen
Bruce Campbell
  >  Sam Axe
Jeffrey Donovan
  >  Michael Westen
Coby Bell
  >  Jesse Porter
Paul Tei
  >  Barry
Seth Peterson
  >  Nate Westen
Lauren Stamile
  >  Agent Pearce
Marc Macaulay
  >  Agent Harris
Jack Coleman
  >  Andrew Strong
Brandon Morris
  >  Agent Lane
Jere Burns
  >  Anson Fullerton
Alona Tal
  >  Sonya
Tricia Helfer
  >  Carla
Robert Wisdom
  >  Vaughn Anderson

Opis:


Nakon povratka kući iz Nigerije, gdje su ga teroristi oteli i svakodnevno tukli, državni špijun Michael Westen (Jeffrey Donovan) neočekivano dobiva otkaz, odnosno Središnja obavještajna agencija SAD-a (CIA) više ne želi koristiti njegove 'usluge' pa ga stavlja na crnu listu osoba koje hitno treba pogubiti. Iako živi na izuzetno atraktivnoj lokaciji, među palmama uz more, Michaelov, nekad zanimljiv život postaje pravi pakao: bankovni računi su mu blokirani, imovina oduzeta, a mora spasiti vlastitu glavu od manijakalnih ubojica koji lutaju Miamijem. Za početak, Michael otvara ilegalu privatnu agenciju za istraživanje i rješavanje raznoraznih problema običnih građana, samo kako bi sakupio dovoljno novca za osobnu istragu - hitno mora saznati tko je naredio njegov 'odstrel' kako bi vratio svoj život natrag! Osim stalnih borbi protiv svih oblika kriminala, Michael se također mora brinuti i o čudnjikavoj majci Madeline (Sharon Gless) i sumanutoj djevojci Fioni (Gabrielle Anwar), nestabilnoj bivšoj istaknutoj članici Irske republikanske vojske, koja mu pomaže u rješavanju raznih slučaja zajedno s Michaelovim najboljim prijateljem Samom Axeom (Bruce Campbell), ostarjelim, umirovljenim članom američke mornarice. No nije ni Michael mačji kašalj. Barata borilačkim vještinama, elektroničkim znanjem, pa čak i detaljima u poznavanju ljudske psihe, a ima hrpu doušnika u različitim kriminalnim skupinama. Njegov život je vatromet opasnosti i, sasvim sigurno, vrhunske zabave!

Glavna uloga akcijske serije „Odstrel“ (orig. Burn notice) pripala je iskusnom američkom televizijskom i kazališnom glumcu Jeffreyu Donovanu, koji je, osim u brojnim TV serijama, igrao uz bok Angelini Jolie u filmu „Zamjena“ iz 2008.g., te glumio Roberta F. Kennedyja u još jednom Eastwoodovom remek-djelu „J.Edgar“ iz 2011.g. Za ulogu super špijuna Michaela Westena nije se trebao puno pripremati jer posjeduje 20-godišnje znanje o borilačkim vještinama. Naime, još je na fakultetu osvojio crni pojas u karateu, a već deset godina aktivno trenira aikido i brazilski jiu-jitsu. Uz to je i veliki filantrop koji već godinama aktivno podržava Zakladu “Life rolls on“ koja poboljšava živote osoba s ozljedama kralježnice i leđne moždine. Fionu Glenanne glumi lijepa Engleskinja Gabrielle Anwar koju će mnogi prepoznati kao princezu Margaret iz serije „Tudori“, ali i kao ženu s kojom je Al Pacino plesao u filmu „Miris žene“ iz 1992.g., dok hipohondričnu majku Madeline utjelovljuje legendarna američka glumica Sharon Gless koja je u svojoj 40-godišnjoj karijeri bila nominirana za čak deset Emmyja (osvojila dva) i sedam Zlatnih globusa (osvojila dva).

Ova dugo očekivana poslastica za sve ljubitelje detektivskih priča 2008.g. je osvojila Edgar Allan Poe nagradu za svoju pilot epizodu u kategoriji za najbolju kriminalističku seriju, dok su kaskaderi, te majstori slike i zvuka zasluženo bili nominirani za Emmyja iste godine, a sama serija se već nekoliko godina nalazi na top listama najboljih TV serija prema mišljenju gledatelja. Ovaj posljednji podatak ne bi trebao nikoga začuditi jer u ovom trenutku serija zabavlja gledatelje u više od 59 zemalja diljem svijeta.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (23)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Nameless One
    Senior translator
    09.02.2013. 08:46
    [QUOTE=Kneginja]
    Uh, moram prizati da sam i ja odustala od gledanja i to vec neko vrijeme,
    steta, a  bila je zabavna serija.Confused




    [/QUOTE]

    Već 4. sezona mi je bila mlaka u odnosu na prve tri, ali je 5. bila sasvim nepotrebna kao i ova 6. Mrzim kad mi ovako pokvare seriju. Nešto kao Poroci Miamija u 4. i 5. sezoni Dead
  • Kneginja
    The Legend Of
    08.02.2013. 20:55

    Uh, moram prizati da sam i ja odustala od gledanja i to vec neko vrijeme,
    steta, a  bila je zabavna serija.Confused




  • Nameless One
    Senior translator
    08.02.2013. 20:51
    Ja završio sa prevođenjem ove serije. Postala je previše naporna. Taman 6. sezona počela malo drugačije i kontam neko zakuhavanje kad ono Dead Nisam je pregledao do kraja, ali vidim da su je produžili na 7. sezonu. Previše, ako mene pitate Dead

{{message}}

{{item.title}}