The Lion KingPogledaj trailer!

Film

drama, animirani, porodični, avantura, mjuzikl (1994)

The Lion King

Ocena korisnika
Odlično!
8,592%
The Lion King

Opis:


Bezbrižno djetinjstvo princa Simbe, sina moćnog kralja Mufase, naglo je prekinuto kada mu ujak Scar ubije oca, a Simbu proglasi odgovornim i protjera ga iz kraljevstva. U progonstvu se lavić sprijatelji s bradavičastom svinjom Pumbom i merkatom Timonom, s kojima provodi dane i od kojih uči. No približava se dan njegove punoljetnosti i Simbu posjeti duh oca, koji mu govori da se mora vratiti u kraljevstvo, poraziti Scara te zauzeti mjesto na tronu. Prihvaćajući „hakuna matata“ filozofiju, zajedno sa svojim komičnim prijateljima, Simba kreće uzeti ono što mu pripada.

Najpoznatiji Disneyev animirani mjuzikl donosi priču o odrastanju i prihvaćanju sudbine, u ovom slučaju kraljevske. “Kralj lavova” posudio je dramske elemente iz klasične mitologije, afričkih narodnih priča, pa čak i Hamleta, te zajedno sa zadivljujućim vizualnim i glazbenim iskustvom Eltona Johna, Tima Ricea i najvećeg filmskog skladatelja današnjice, Hansa Zimmera, stvorio prelijepi filmski doživljaj za sve generacije. RTL Televizija će na hrvatskim TV ekranima premijerno prikazati film koji je osvojio tri Zlatna globusa - za najbolji film (komediju ili mjuzikl), glazbu te pjesmu “Can you feel the love tonight”, a također se okitio i s dva Oscara za pjesmu “Can you feel the love tonight” i najbolji score Hanza Zimmera. Nakon nevjerojatnog uspjeha doživio je još dva dijela, no prvi će zauvijek ostati zapisan kao kralj kino blagajni i najveća animirana avantura našeg vremena.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • LEMONZOO
    Active member
    08.08.2011. 16:59
    Je li još iko imao ovu slikovnicu?

    Mislim da mi je falilo 6 slika da je popunim.Smile
  • CSInvestigator
    Translator
    05.08.2011. 11:21


    The Lion King (1994)







    Žanr
    : Animirani, Avantura, Komedija


    Režija: Roger Allers, Rob Minkoff

    Jezik: Engleski

    Glasovi: Matthew Broderick, Niketa Calame, Jim Cummings, James Earl Jones, Nathan Lane, Jeremy Irons, Rowan Atkinson, Moira Kelly

    Trajanje: 89 min


    "Kralj lavova" iz 1994. godine je priča o laviću Simbi koji odlazi u izgnanstvo misleći da je kriv za smrt svog oca, a zatim se vraća da bi preuzeo presto od svog zlog strica Skara.

    Film je osvojio Oskara za najbolju muziku i pesmu ("Can you feel the love tonight"), i važi za ručno crtani animirani film sa najvećim uspehom na blagajnama - zaradio je skoro 800 miliona dolara. Glasove su likovima pozajmili Metju Broderik, Džeremi Ajrons, Vupi Goldberg, Rouan Atkinson, Džejms Erl Džons i drugi.

    Trodimenzionalna verzija "Kralja lavova" stiže u bioskope 16. septembra ove godine.


    Preuzeto sa: http://www.mondo.rs




    [TUBE]4sj1MT05lAA[/TUBE]


    TITLOVI

    CSInvestigator2011-08-22 22:24:52

{{message}}

{{item.title}}