The Case for ChristPogledaj trailer!

Film

drama (2017)

The Case for Christ

Ocena korisnika
-
6,2
The Case for Christ

Godina:

2017

Žanr:

drama

Trajanje:

112 min

Režija:

Jon Gunn

Scenario:

Brian Bird
, Lee Strobel


Glavne uloge:


Faye Dunaway
  >  Dr. Roberta Waters
Robert Forster
  >  Walter Strobel
Rus Blackwell
  >  Dr. William Craig
L. Scott Caldwell
  >  Alfie Davis
Erika Christensen
  >  Leslie Strobel
Frankie Faison
  >  Joe Dubois
Tom Nowicki
  >  Dr. Alexander Metherell
Mike Pniewski
  >  Kenny London
Brett Rice
  >  Ray Nelson
Mike Vogel
  >  Lee Strobel
Kevin Sizemore
  >  Dr. Gary Habermas
Judd Lormand
  >  Joe Koblinsky
Renell Gibbs
  >  James Dixon
Jordan Cox
  >  Bill Hybels
Haley Rosenwasser
  >  Alison Strobel

Opis:


Film zasnovan na istinitoj priči nagrađivanog novinara - iskrenog ateiste - koji je izazvao svoja uverenja da bi dokazao svojoj supruzi hrišćanskoj vernici da nije dobro biti veliki vernik. Međutim, došlo je do sasvim neočekivanog obrta...

Obradio/la:

IgaBiva
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (4)
  • Courageous

    Courageous (2011)

    drama

    Kao policajci koji primenjuju zakon, Adam Mičel, Nejtan Hejz i njihovi partneri su samouvereni i potpuno fokusirani na posao. Oni se dobrovoljno suprotstavljaju najgorem što svet može da ponudi...
  • Jesus Revolution

    Jesus Revolution (2023)

    drama

    Istinita priča o nacionalnom duhovnom buđenju ranih 1970-ih i njegovom nastanku u zajednici tinejdžerskih hipija u južnoj Kaliforniji.
  • The Chosen

    The Chosen (2017)

    drama, istorijski

    Harizmatični ribar koji se utapa u dugovima. Problematična žena koja se hrve sa pravim demonima. Mladi poreznik koga je društvo oteralo. Verski vođa koji dovodi u pitanje svoju versku tradiciju.
  • Do You Believe?

    Do You Believe? (2015)

    drama

    A dozen different souls-all moving in different directions, all longing for something more. As their lives unexpectedly intersect, they each are about to discover there is power in the Cross of...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • Danilo-Naissus
    Junior moderator
    12.02.2018. 19:34
    Odličan film, preporuka.   
    Gde je ljubav tu je i vera, gde je vera tu je i nada.    

    * višedimenzionalnost ovog filma je odličan start ali je mogao još više da se produbi i prouči odnos otac-sin. Plus, pouka tog odnosa pomalo nedostaje. Oprostiti drugoma i biti najbolja verzija sebe - to je i moj moto.

    ** s obzirom da je u pitanju jedna od 2 dominantne monoteističke religije od ukupno 3, jedan od stubova civilizacije data su pitanja i odgovori koji su ok. Neka od pitanja koja se tiču istorijskog Isusa ovde i nisu došla na red. Poput pitanja tzv. bezgrešnog začeća i navodnog postojanja Isusovih braće i sestara. "Kao Isusovi roditelji spominju se, međutim, nezavisno od samih prologa, Josif (Josef) i Marija (Miriam). Ješua je imao i četvoricu braće (Jakova, Josiju/Josifa, Simona i Judu – Mt. 13.55), kao i nekolike sestre (Mt 13.56; Mk 6.3)."

    *** tačno je da ima puno kopija širom Sveta zvaničnih Biblija ali je činjenica da su postojale, bile zabranjivane, uništavane drugačije verzije Biblije za ovih 2000 godina. Mnoga rana hrišćanska učenja su proglašavana za jeres. Šta je istina? Istina je ono što većina proglasi da je istina. Milom ili silom.

    U svakom slučaju Isus Hrist je jedna od najbitnijih osoba u istoriji čovečanstva, ostavio je neizbrisiv trag. Ne znamo mnogo detalja o njegovom životu sem delova iz zvanične i pravoverne Biblije, ali je definitivno ljudima olakšao ovozemaljski život i pružio nadu i veru u vaskrsnuće i večni život.    

    Bez lične ocene filma.    
  • cfox-sd
    member
    17.10.2017. 12:50
    Kome i koga neće suditi, politički korektni zaPAD. Prvo sudi a onda veruje, kao da je ta njegova osuda bitna nekome. Prevod dobar.
  • LesaRad
    Banned user
    30.08.2017. 03:11

    Jao... nadao sam se da neće biti teme za ovo... Šta sad da radim...

{{message}}

{{item.title}}