Nuclear NowPogledaj trailer!

Film

dokumentarni (2022)

Nuclear Now

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
Odlično!
7,3
Nuclear Now

Godina:

2022

Žanr:

dokumentarni

Trajanje:

105 min

Režija:

Oliver Stone

Scenario:

Oliver Stone
, Joshua S. Goldstein

Opis:


Atomi uranijuma u Zemljinoj kori sadrže neverovatno koncentrisanu energiju. Nauka je otkrila ovu energiju sredinom 20. veka i iskoristila je prvo za bombe, a zatim za pogon podmornica. Sjedinjene Države su predvodile napore da se proizvede električna energija iz tog novog izvora. A onda je sredinom 20. veka, kada je počela tranzicija na nuklearnu energiju i napuštanje fosilnih goriva, započela dugoročna kampanja zastrašivanja javnosti, delimično finansirana koncernima uglja i nafte. Ta kampanja je posejala strah od slabe radijacije i svesno stvorila zabunu između nuklearnog oružja i atomske energije. Oliver Stoun nam pokazuje da je znanje protivotrov za strah i kako nam ljudska genijalnost može omogućiti da rešimo krizu klimatskih promena.
Ovaj dokumentarni film istražuje mogućnost da globalna zajednica prevaziđe izazove klimatskih promena i energetskog siromaštva i dostigne svetliju budućnost uz pomoć pravilnog korišćenja nuklearne energije.

Obradio/la:

LjubicaSP
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)
  • The Machine

    The Machine (2023)

    komedija, akcija

    Bertova opijajuća prošlost sustiže ga 20 godina kasnije kada su njega i njegovog oca oteli oni kojima je Bert naneo nepravdu pre 20 godina kada je bio pijan na fakultetskom semestru u Rusiji.
  • Chevalier

    Chevalier (2022)

    biografski, drama, istorijski

    Film zasnovan na istinitoj priči o kompozitoru po imenu Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges, vanbračnog sina afričkog roba i vlasnika francuske plantaže, koji se uzdiže do visine u francuskom...
  • BlackBerry

    BlackBerry (2023)

    biografski, drama, komedija

    Zgodba o meteorskem vzponu in katastrofalnem propadu prvega pametnega telefona na svetu. (Spisal: metalcamp)
  • Paint

    Paint (2023)

    komedija

    Owen Wilson glumi Carla Narglea, slikara broj 1 na državnoj televiziji u Vermontu koji je uveren da ima sve: prepoznatljivu trajnu, prilagođenu kombi i obožavatelje koji vise na svakom njegovom...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    01.08.2023. 17:24
    Dabome, go nuclear!!!
    Hvala Ljubičice, budem pogledao ovo iako mi je Oliver Stone sve dalji kako se godine nižu a njegovi politički stavovi mi, začudo, bivaju sve teži za svariti, no u ovom konkretnom slučaju verujem da pogađa metu i ne upetljava se previše u geopolitiku i svoje tipičnije novije fascinacije. 
  • titlovi.com
    Approval team
    19.07.2023. 09:43
    Prevod je uradila LjubicaSP 🌹

{{message}}

{{item.title}}