Los abrazos rotosPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni, triler (2009)

Los abrazos rotos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
7,281%
Los abrazos rotos

Naslov:

Slomljeni zagrljaji

Godina:

2009

Žanr:

drama, ljubavni, triler

Trajanje:

127 min

Režija:

Pedro Almodóvar

Scenario:

Pedro Almodóvar


Glavne uloge:


Penélope Cruz
  >  Lena
Lola Dueñas
  >  Lectora de labios
Mariola Fuentes
  >  Edurne
José Luis Gómez
  >  Ernesto Martel
Lluís Homar
  >  Harry Caine
Lluís Homar
  >  Mateo Blanco
Chus Lampreave
  >  Portera
Kiti Mánver
  >  Madame Mylene
Ángela Molina
  >  Madre de Lena
Tamar Novas
  >  Diego
Rubén Ochandiano
  >  Ray X
Rossy de Palma
  >  Julieta
Blanca Portillo
  >  Judit García
Alejo Sauras
  >  Álex
Kira Miró
  >  Modelo
Carmen Machi
  >  Chon

Opis:


Novi film genijalnog oscarovca Pedra Almodovara. Jedan čovjek živi i radi u mraku. Prije 14 godina doživio je tešku prometnu nesreću u kojoj je, uz vid, izgubio i ljubav svog života - Lenu. Imao je dva imena. Jedno je Harry Caine, povremeni pseudonim. Drugo je Mateo Blanco, njegovo pravo ime koje koristi svakodnevno i kojim potpisuje svoje filmove. Poslije nesreće Mateo postaje svoj pseudonim, Harry Caine. Jedne noći njegov prijatelj Diego doživi nesreću i Harry se odluči brinuti o njemu. U jednoj od dugih besanih noći, on Diegu ispriča priču, zapravo bolnu autobiografiju. Priču potvrđenu fotografijom zaljubljenog para, Matea i Lene. Fotografiju koju je netko iskidao u tisuće dijelova, sa slomljenim zagrljajima za posljedicu.
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (1)
  • Carne trémula

    Carne trémula (1997)

    drama

    U Madridu, 1970, prostitutka rađa sina u autobusu. Dvadeset godina kasnije, taj sin, Viktor, u zatvoru je zbog učešća u pucnjavi u kojoj je ranjen policajac, David. Incident se dogodio dok je Viktor...
  • Manolete

    Manolete (2010)

    biografski, drama, ljubavni

    Priča prati život i ljubavnu aferu španskog toreadora Manoleta sa glumicom Lupe Sino pre nego što je izboden na smrt od strane bika u areni.
  • Abre los ojos

    Abre los ojos (1997)

    drama, misterija, ljubavni, naučna fantastika, triler

    Cezar (E. Noriega) je vrlo zgodan mladić koji je rano ostao bez roditelja, ali nasledio je njihovo bogatstvo, tako da živi sam u ogromnom stanu u središtu Madrida. Strastveni je obožavatelj...
  • Yo, también

    Yo, también (2009)

    drama

    Tridesetčetverogodišnji godišnji Daniel prvi je Europljanin s Downovim sindromom koji je diplomirao na sveučilištu. Počinje raditi u socijalnoj službi u Sevilli, gdje upoznaje nekonvencionalnu...

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • luka0037
    The Legend Of
    02.11.2009. 03:13






    http://www.imdb.com/title/tt0913425/



    Režija: Pedro Almodovar
    Uloge: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez, Tamar Novas

    Novi film najpoznatijeg španskog sineaste Pedra Almodavara!

    Ovaj čovek piše, živi i voli u tami. Pre četrnaest godina nastradao je u teškoj saobraćajnoj nesreći na ostrvu Lanzarote. U nesreći nije izgubio samo vid, već je izgubio i Lenu, ženu svog života.

    On koristi dva imena: Hari Kejn, pseudonim koji koristi za svoje književne radove, i Mateo Blanko, pravo ime, kojim kao reditelj potpisuje filmove. Posle nesreće, koristiće samo pseudonim. Ako mu je život uskratio mogućnost da režira filmove, jedino što ga drži u životu je ideja da je Mateo Blanko poginuo na Lanzarotu, zajedno sa voljenom Lenom.

    Danas, on živi zahvaljući radovima koje piše i pomoći koju dobija od svoje bivše producentkinje Judit Garsije i Dijega, njenog sina, koji mu pomaže kao sekretar i vodič. Otkako je odlučio da nastavi da živi, Hari je aktivan i atraktivan slepi čovek koji je razvio druga čula u cilju da uživa u životu baziranom na ironiji i prinudnoj amneziji. Iz svoje biografije je izbrisao svaki trag prvog identiteta.

    Jedne noći, Dijego je imao nezgodu i Hari se brine o njemu (njegova majka Judit je van Madrida i oni odlučuju da joj ništa ne kažu kako je ne bi uznemirili). Tokom prve noći oporavka, Dijego želi da sazna više o vremenu kada se Hari predstavljao kao Mateo Blanko. Malo iznenađen, Hari ga ne može odbiti i počinje da mu priča šta se dogodilo pre četrnaest godina, želeći tako da ga malo razonodi, upravo kao otac koji priča svom detetu priču uz koju će ono utonuti u san.

    Priča o Mateu, Leni, Judit i Ernestu Martelu je priča u kojoj dominiraju fatalnost, ljubomora, zloupotreba sile, izdaja i osećaj krivice. To je pokrećuća i stravična priča, prizor na kome dominira slika sa dvoje ljubavnika u zagrljaju koja se raspada na hiljadu delova.



{{message}}

{{item.title}}