Angst essen Seele aufPogledaj trailer!

Film

drama, ljubavni (1974)

Angst essen Seele auf

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocena korisnika
-
8,1100%
Angst essen Seele auf

Naslov:

Svi drugi se zovu Ali

Godina:

1974

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

93 min

Režija:

Rainer Werner Fassbinder

Scenario:

Rainer Werner Fassbinder


Glavne uloge:


Hark Bohm
  >  Doctor
Marquard Bohm
  >  Gruber
Anita Bucher
  >  Mrs. Ellis
Peter Gauhe
  >  Bruno Kurowski
Katharina Herberg
  >  Girl in bar
Hannes Gromball
  >  Waiter
El Hedi ben Salem
  >  Ali
Irm Hermann
  >  Krista
Elma Karlowa
  >  Mrs. Kargus
Gusti Kreissl
  >  Paula
Doris Mattes
  >  Mrs. Angermeyer (as Doris Mathes)
Brigitte Mira
  >  Emmi
Lilo Pempeit
  >  Mrs. Münchmeyer
Walter Sedlmayr
  >  Angermayer
Margit Symo
  >  Hedwig

Opis:


Priča o zabranjenoj ljubavi udovice u šezdesetim godinama, Emmi, i marokanskog radnika Alija - dvadesetak godina mlađeg. Kad popusti vanjski pritisak predrasuda, i kad dvoje ostanu sami, počinje se otkrivati dosad nepoznati unutarnji pritisak koji donosi novu prijetnju njihovoj vezi. Otvara se pitanje može li se Ali prilagoditi sredini i životu s Emmi.

Obradio/la:

KarolinaV
  • Pogledajte slične sadržaje
  • Komentari (2)

Za komentarisanje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    08.04.2022. 19:25
    Sjajno Fassbinderovo čitanje Sirkovog klasika, All That Heaven Allows (1955), znatno sirovije, modernije, bez veštackog romantizma, bez strasti (likova), smešteno u meni bliži milje i odnose, u podjednako znalački vođenom filmu. (hej, volim Douglas Sirka! a Fassbinder ga je i obožavao, govorim naravno o drugačijem čitanju a ne "ispravci" Sirka)

    Draga stara udovica Emmi iz obližnog kafea za emigrante začuje egzotičnu, arapsku muziku, te još jedne od svojih samotnih večeri odlučuje da proviri u dotičnu. U tom njoj neznanom svetu, ona upoznaje znatno mladjeg marokanskog automehaničara, Alija...i ono što počinje kao poznanstvo iz znatiželje i usamljenosti, prerasta u utehu i brižnost, svakako i ljubav izmedju ovo dvoje, što ih ubrzo vodi ka braku. Avaj, njihova sredina za tu ljubav ima samo predrasude, osude, netrpeljivost i mržnju, na baš svakom koraku. Nemačka je tih godina (posle haosa na minhenskoj Olimpijadi), ponovo nekim delom bila sklona rasizmu, nacionalizmu, zatucanim predrasudama, te je ova, doduše svakako univerzalna i bezvremena priča, itekako bila aktuelna, hrabra, prst u oku krhkom društvu. Meni i teže pada to što sada i ovde nije ni malo bolje, zapravo je sve još i lažnije i tamnije, zatucanost je stravična, predrasude su nakazne, mržnja gotovo nepomirljiva, te je upravo ta univerzalnost priče ono najefektnije, po mene tj. Doduše, za ljubav Emi i Alija, Fassbinder ipak ostavlja nadu.


    Odličan, hrabar, sirov, lišen sjaja i ( ionako lažne) glorifikacije romanse, zapravo sa savršenim balansom romantičarskog duha i životnog realizma, uz fin prikaz i svog sivila koje se provlači kroz naše junake sa svim njihovim manama, koje su odmah tu, ispod površine hrabrih poteza iz srca i usamljenosti. Ne može aktuelniji, ni posle gotovo 50 godina.


    Angst essen Seele auf – SonntagsNachrichten Herne
  • KarolinaV
    Uploader
    12.05.2015. 23:40
    Angst essen Seele auf (1974)




    Žanr: Drama
    Trajanje: 94 min
    Država: Zapadna Njemačka
    Jezik: Njemački, Arapski

    Režija: Rainer Werner Fassbinder
    Scenarij: Rainer Werner Fassbinder


    Uloge:

    Brigitte Mira ... Emmi
    El Hedi ben Salem ... Ali
    Irm Hermann ... Krista
    Elma Karlowa ... Gospođa Kargus
    Anita Bucher ... Gospođa Ellis



    [tube]UwrSJk9UGug[/tube]

    Priča o zabranjenoj ljubavi udovice u šezdesetim godinama, Emmi, i marokanskog radnika Alija - dvadesetak godina mlađeg. Kad popusti vanjski pritisak predrasuda, i kad dvoje ostanu sami, počinje se otkrivati dosad nepoznati unutarnji pritisak koji donosi novu prijetnju njihovoj vezi. Otvara se pitanje može li se Ali prilagoditi sredini i životu s Emmi. link





{{message}}

{{item.title}}